Hory ve Strážném

27. 02. 2016 - 05. 03. 2016    

Jako každý rok, tak i letos jsme o jarních prázdninách vyrazili na hory. Oproti předešlým rokům jsme letos zvolili jinou ubytovnu a zamířili jsme do Strážného. Po přiměřeně dlouhé cestě autobusem jsme konečně dorazili na místo. Sice nás k ubytovně čekal výšlap zasněženého kopce, ale i ten jsme zvládli. Hned při příjezdu jsme postřehli, že máme dostatek sněhu, a tak nás to zahřálo u srdíček. Hned nám bylo jasné, že skoro každý den vyrazíme na lyže. Tématem našich hor byla Cesta kolem světa.

Hned druhého dne jsme vyrazili na svah, potrénovat si naše lyžování a naše obloučky. Odpoledne nám to šlo už výtečně. Místní byly tak hodní, že nám pustili vlek, který se nacházel hnedka u chalupy, v které jsme bydleli. Večer jsme při naší výpravě kolem světa navštívili Itálii.

V pondělí jsme zašli na novou sjezdovku, která se nacházela pod kopcem. Tam jsme měli na výběr dokonce ze dvou vleků. Každý z nás si vybral ten, který mu lépe seděl, a tak jsme byli všichni spokojeni. Odpoledne jsme zkoušeli různé triky na lyžích. Například jsme jeli na jedné lyži, dělali letadélka, jezdili v podřepu, nebo jsme si hráli na vláček.
V úterý nás čekal odpočinkový den, tak jsme si pospali trochu déle. Vyměnili jsme lyže za boby a vydali se bobovat a různě blbnout se sněhem. Po výživném obědě jsme vyrazili na procházku po okolí. Při cestě jsme narazili na obchůdek a tak bylo víc než zřejmé, že si půjdeme něco koupit. Večer jsme opět pokračovali v Cestě kolem světa. Naší další zastávkou byla Amerika. Zahráli jsme si hokej a k tomu si vytvořili svaly z balónků, foukali do rakety, aby odletěla do vesmíru a nesmělo chybět ani poznávání Američany oblíbeného jídla poslepu.

Středeční dopoledne jsme si vyrazili na svah opět zalyžovat. Odpoledne jsme pro změnu vyrazili na boby. Kromě bobování jsme si vyrobili sněhové koule a začali se koulovat. Večer jsme vyrazili na Antarktidu, kde jsme si vyzkoušeli jaké je to být archeologem a hledat památky po dinosaurech.

Ze středy na čtvrtek nám v noci krásně nasněžilo, takže to konečně vypadalo, jako bychom byli na horách. Během dne jsme lyžovali a užívali si, jak nám to už krásně jde. Večer ti starší z nás vyrazili na lyže ještě jednou a vyzkoušeli si jaké je noční lyžování. Samozřejmě se z něj vrátili nadšení.

I poslední den jsme si lyžováni plně užili. Krásně nám k tomu svítilo sluníčko. Lyžovali jsme o sto šest, jezdili slalom, trénovali jízdu po jedné lyži a také jsme zkoušeli dřepy. Odpoledne jsme měli trochu klidnější, jelikož jsme se koulovali. Někteří z nás i bobovali. Na výpravě kolem světa jsme doletěli balónem do Egypta. Vyluštili jsme tajnou zprávu s hieroglyfy a poté jsme jednoho z nás namaskovali jako mumii, zabalili jsme ho do toaletního papíru. Na závěr jsme šli hledat poklad Faraona a také jsme ho úspěšně našli.

Poslední den už nám zbývalo si jen zabalit a vyrazit zpět domů.